Follow us
CONTACT
Topselectie van meer dan 200 artisanale kazen, delicatessen, fijne charcuterie, wijnen & bieren uit binnen-en buitenland.
AANBOD
WIJN & BIER KAAS BROOD CHARCUTERIE & TAPAS
Bij Korboo Cheese Masters gaan we op zoek naar kazen die op ambachtelijke wijze en met heel veel passie worden gemaakt door kaasmakers met een hart voor hun vak. De meeste kazen worden vervaardigd op kleine boerderijen en vaak op basis van rauwe melk. Dit zorgt nog altijd voor de beste en natuurlijke smaak. Nadat we de kazen hebben aangekocht, worden ze verder gerijpt in onze eigen rijpingscellen. Onze interesse gaat uit naar zowel lokale als buitenlandse kazen van topkwaliteit. Ons kaasaanbod volgt ook het ritme van de seizoenen, zo kunnen we altijd kazen aanbieden die bij de tijd van het jaar passen. Een fris geitenkaasje of een burrata in de lente en zomer, een zwaardere of pittigere kaas voor de koudere winteravonden. Wij adviseren je graag en luisteren graag naar je wensen.
Bij een heerlijke raclette hoort natuurlijk grisonvlees, bresaola of coppa. Maar daarnaast biedt Korboo Cheese Masters u ook andere binnenlandse en buitenlandse charcuterie en tapas van topkwaliteit aan. Waarom niet eens een tapasplank bestellen voor uw aperitief samen met vrienden of uw gezin? Ook onze ‘butcher plates’ zijn een volwaardig alternatief voor wie geen kaas lust.
Alle dagen zorgen we voor verse, artisanale broden die jouw kaas- of vleesplank kunnen begeleiden: notenbrood, stokbrood, rozijnenbroden, …. .
Bij lekkere kaas, tapas of charcuterie hoort natuurlijk een passende wijn, een glas bubbels en waarom geen lokaal artisanaal bier? Ook daarvoor ben je bij Korboo Cheese Masters aan het juiste adres. Hiervoor hebben we een paar partners geselecteerd die borg staan voor uitgelezen wijnen: Bere Bene (Lier), Slovak Wines (Merchtem) en het Wijnhuis Asse. We beschikken ook over een paar lokale artisanale bieren op grote fles die even goed en soms nog beter jouw kaas- of charcuterieplank begeleiden.
Als echte cheese lover kan je bij ons ook terecht voor een leuk assortiment aan food tools rond kaas. Kaasplanken, messen, kaasstolpen, raspen, kaaskrullers, fondue- en raclettetoestellen en zelfs boeken over kaas. Kom zeker eens kijken in onze winkel en je vindt er zeker een cadeautje voor jezelf of voor je vrienden.
Onze Catalogus
FOOD TOOLS BESTEL ONLINE Kaas & Charcuterie
Korboo Cheese Masters Kattestraat 35 B-9300 Aalst
T.: 053 39 61 91 hello@korboo.be BTW BE0759 523 064
OPENINGSUREN
maandag di. - vrijdag zaterdag zondag
gesloten 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 gesloten
OVER ONS
Reinout Carmeliet is al van zijn kindertijd gepassioneerd door gastronomie en door kaas in het bijzonder. Reinout volgde een exclusieve stage bij de meest iconische Franse kaasaffineur (Fromagerie Antony) in de Elzas en deed ervaring op bij Kaasaffineurs Van Tricht als kaas- en wijnverantwoordelijke. Zijn opleiding in de accounting en fiscaliteit geven hem ook de nodige financiële bagage. Bij Sintra haalde hij het diploma van sommelier, hij heeft reeds veel contacten met authentieke wijnboeren en hij ontwikkelde een expertise in food and wine pairing. In 2022 is voor Reinout de tijd rijp om in partnership met Karl mee de verdere groei van Korboo Cheese Masters te verwezenlijken en zijn passie voor kaas te delen.
Kaas is kunst en kaas is vooral passie! Al meer dan 10 jaar heeft Karl Bolle zich hierin verdiept. In 2011 behaalde hij het certificaat van Kaasmeester bij Syntra Midden-Vlaanderen en sindsdien rijpte zijn idee om een eigen kaaswinkel te openen en ontwikkelde hij verder zijn kennis over kaas. Daarnaast volgde hij wijncursussen aan het CVO in Aalst. Na een carrière van 25 jaar in human resources en in directiefuncties bij grote, internationale bedrijven besloot Karl in 2021 zijn passie te volgen en zijn droom waar te maken. Het idee kan dus op zijn minst belegen genoemd worden om het in kaastermen te zeggen.
Korboo Cheese Masters Korboo is de knipoog naar de beroemde Franse fabel van Jean de La Fontaine ‘Le Corbeau et le Renard’ uit 1668 waarbij de raaf een stuk kaas gestolen had maar het op zijn beurt laat ontfutselen door de vos. De Vlaamse/fonetische schrijfwijze van Korboo symboliseert het evenwicht tussen Vlamingen en Franstaligen in de gemeente Wemmel. Tot slot staat het gouden kroontje en stukje kaas in het logo voor de superieure kwaliteit die Korboo aan zijn klanten wil aanbieden.
gift voucher
Wil je iemand verrassen maar laat je hem of haar liever zelf kiezen, dan is een cadeaubon misschien wel een idee? Je bepaalt zelf de waarde en de bon is een jaar geldig. De bon is enkel te koop in de winkel.
PRAKTISCHE INFO
Betalend Parkeren
Betaalmiddelen
WIFI
Contant
Betaalmiddelen
Gratis WIFI
BISTRO DELICATESSEN AANBOD DEGUSTATIEAVOND OVER ONS NL CONTACT FR PROFESSIONEEL